Italiaans gevuld koolrolletje

koolrolletje (3K)

  • 4 varkensfiletlapjes à 80 gram
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 koolbladeren (bij voorkeur groene of savooienkool)
  • 4 eetlepels rode pesto (potje)
  • 4 plakjes rookvlees
  • 2 rundvleesbouillon-tabletten
  • 2 dl tomato frito
  • 2 eetlepels oregano fijn-gehakt
  • zout
  • versgemalen peper
  • keukenpapier
  • huishoudfolie
  • stoomkoker of stoompan

Pel de uien en de knoflook, snijd de uien in parten en de knoflook in plakjes.
Blancheer de koolbladeren 3 minuten in ruim water met zout.
Spoel ze onder koud water af, snijd zonodig een gedeelte van de dikke nerven af en dep ze met keukenpapier droog.
Leg de filetlapjes op een plank en dek ze af met huishoudfolie.
Sla ze plat met een breed (hak)mes of gebruik de bodem van een steelpan.
Bestrijk ieder lapje met 2 eetlepels pesto en leg er een plakje rookvlees op.
Rol het vlees stevig op.
Leg elk rolletje op een geblancheerd koolblad en rol het vlees in het blad.
Vouw de zijkanten halverwege het rollen naar binnen.
Vul het waterreservoir van de stoomkoker of stoompan
met 1 liter water, de bouillontabletten, de ui en de knoflook en breng het geheel aan de kook.
Temper het vuur en leg de rolletjes met de naad naar onderen in de stoommand.
Stoom ze in 15 - 20 minuten gaar.
Neem de uien en de knoflook uit het stoomvocht.
Pureer ze met een staafmixer of wrijf ze door een zeef.
Verwarm de tomato frito met dit uienmengsel en roer er de rest van de pesto en de oregano door.
Serveer de saus bij de rolletjes.
Lekker met een stamppotje van groene of savooienkool.

Bron: Vlees.nl

Terug