Couscous met shoarmavlees

couscous (3K)

  • 400 g shoarmavlees
  • 300 g couscous
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 blik kikkererwten
  • 3 eetl. olijfolie traditioneel
  • shoarmakruiden
  • zout
  • versgemalen peper

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pel intussen de uien en snijd ze grof.
Pel het teentje knoflook en snijd het in dunne plakjes.
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukken.
Was de courgette en de aubergine, halveer ze en snijd ze in plakken van 1 cm dik.
Spoel de kikkererwten in een zeef af en laat ze uitlekken.
Verhit de helft van de olie in een ruime pan of wok en bak het vlees al omscheppend in 3 - 5 minuten bruin en gaar.
Neem het vlees uit de pan.
Verhit de rest van de olie.
Fruit de ui met de knoflook al omscheppend 5 minuten.
Voeg de paprika, de courgette en de aubergine toe en roerbak de groente op hoog vuur gedurende 7 minuten.
Schep het vlees, de kikkererwten en de couscous erdoor en verwarm alles al omscheppend.
Breng de couscous pittig op smaak met shoarmakruiden, zout & peper.
Serveer direct.
Lekker met een komkommersalade met knoflook, munt en yoghurt.

Tip

Dit gerecht is heel goed in de skottelbraai te bereiden.

Vegetarisch alternatief:

Vervang het shoarmavlees door 350 gram roerbakstukjes en kruid ze met shoarma-kruiden en zout.

Bron: Vlees.nl

Terug