Runderschnitzel met aardappelpuree en romige mosterd-kappertjessaus

runderschnitzel2 (2K)

  • 4 runderschnitzels
  • kerriepoeder
  • 6 eetl. tarwebloem
  • 1 kg kruimig kokende aardappelen
  • 2 eetl. kappertjes
  • 90 gram boter
  • 4 ½ dl melk
  • 2 eetl. olie
  • 1 eetl. grove mosterd
  • zout - peper

Dep de schnitzels droog, bestrooi ze met kerriepoeder, zout & peper naar smaak en wentel ze door 4 eetlepels bloem.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Hak de kappertjes grof.
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
Smelt 25 gram boter in een steelpan, roer de rest van de bloem erdoor en laat dit op laag vuur even garen.
Voeg 2 ½ dl melk toe en breng het al roerende aan de kook.
Laat de saus op laag vuur zachtjes koken.
Verwarm de melk.
Verhit de olie met 15 gram van de boter in een pan met anti-aanbaklaag
en bak de schnitzels in 4 - 6 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
Pureer de warme aardappelen en klop de warme melk, 50 gram van de boter en peper en zout naar smaak er door.
Roer de mosterd en de kappertjes door de saus en breng deze op smaak met zout & peper.
Serveer de saus bij het vlees en de puree.
Lekker met roergebakken broccoli met sjalotjes.

Tip

Voeg voor een Franse aardappelpuree één uitgeperst teentje knoflook en 100 gram geraspte Roquefort kaas toe.
Wilt u op de vetinname letten, kies dan voor ongepaneerde schnitzel.

Vegetarisch alternatief:

Klop 6 eieren los met wat water en kerriepoeder, zout & peper.
Bak er 4 omeletten van.
Vul deze met de groenten en serveer ze met het sausje en de puree.

Bron: Vlees.nl

Terug