Pasta met een extra gevulde gehaktsaus

pasta3 (3K)

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 5 stengels bleekselderij
  • 250 gram champignons
  • 500 gram pomodori tomaten
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 3 eetl. olijfolie traditioneel
  • 1 blikje dubbelgeconcentreerde tomatenpuree à ca. 70 gram
  • Tabasco
  • 400 gram pasta (bv. penne rigate)
  • 2 eetl. fijngesneden basilicum
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • zout - peper

Pel de ui en het teentje knoflook en snipper ze.
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes.
Was de bleekselderij, schil de harde nerven er zonodig met een dunschiller af en snijd de selderij in dunne plakjes.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui met de knoflook al omscheppend in ± 3 minuten lichtbruin en glazig.
Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend op een halfhoog vuur bruin en rul.
Bak de paprika en de bleekselderij al omscheppend 3 minuten mee.
Voeg de champignons en de tomaten toe en bak alles nog 3 minuten op hoog vuur.
Voeg de tomatenpuree, 4 dl water, een paar druppeltjes Tabasco, zout & peper toe en laat de saus op laag vuur met het deksel op de pan ± 20 minuten zachtjes sudderen.
Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Bestrooi de gehaktsaus met de pijnboompitten en de basilicum.
Serveer de kaas er apart bij.
Lekker met een gemengde salade van babyleaves en komkommer.

Tip

Vervang de groenten door panklare macaroni- of roerbakgroenten naar keuze.

Vegetarisch alternatief:

Vervang het gehakt door 350 gram Quorn fijngehakt en bak het volgens de aangegeven tijd op de verpakking.

Bron: Vlees.nl

Terug