Romeinse champignonpizza

pizza2 (3K)

voor 2 personen

  • 2 eetl. olijfolie
  • 125 g champignons
  • 1 pak SoFine Tofu Wokgehakt
  • 1 à 2 eetl. Italiaanse kruiden
  • 1 pot tomatensaus (± 37 cl)
  • zout & peper
  • 2 pizzabodems (kant en klaar)
  • 150 g geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes.
Verwarm de olie in een pan en voeg het Tofu Wokgehakt, de champignons, de Italiaanse kruiden en zout & peper naar smaak toe.
Schep de tomatensaus erdoor.
Verdeel de saus over de pizzabodems en bestrooi met de geraspte kaas.
Bak de pizza’s in 10 minuten gaar.
Culinaire variatie: beleg de pizza met extra ingrediënten naar keuze, zoals salamireepjes, olijvenschijfjes, kappertjes, artisjokharten etc.
Of strooi de laatste minuten van het afbakken enkele blaadjes rucola losjes over de pizza.

Extra hartig:

Vervang een deel van de geraspte kaas door een blauwschimmel- of zachte geitenkaas.

Extra snel:

Gebruik een reeds op smaak gebrachte tomatensaus (de Italiaanse kruiden vervallen dan).

Bron: Sofine

Terug