Tartaarballetjes met olijven

voor 2 personen

  • 5 olijven zonder pit
  • 4 takjes koriander
  • stukje ui
  • 200 g tartaar
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetl. broodkruim of paneermeel
  • 1 rode paprika
  • ½ blik gepelde tomaten
  • mespunt sambal
  • mespunt gemalen komijn
  • 1 dl bouillon
  • 1 eetl. olie

Snijd de olijven klein.
Knip de korianderblaadjes klein en snijd het stukje ui in snippers.
Pers 1 teentje knoflook uit boven het tartaar.
Maak het tartaar aan met de olijven, de koriander, de ui, het broodkruim, peper en weinig zout.
Vorm er kleine balletjes van en laat ze in de koelkast opstijven.
Pureer het andere teentje knoflook met de schoongemaakte paprika en de tomaten met sap in de keukenmachine of blender.
Roer dit met de sambal en komijn door de bouillon en breng de saus aan de kook.
Maak de saus op smaak met peper en een beetje zout.
Bak de tartaarballetjes in de hete olie in ca. 10 minuten gaar en bruin en geef de saus er bij.

Menusuggestie
Lekker met...
Lekker met broccoli en volkorenmacaroni.

Bron: Voedingscentrum

Terug