Groentenroerbak met krieltjes en nasivlees

groentenroerbak (3K)


Een Hollandse roerbakschotel met een Aziatisch tintje
  • 400 gram ongekruid nasi-bamivlees
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 3 eetl. sojasaus
  • 3 eetl. wokolie
  • 1 kg krieltjes, geschrapt
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 150 gram sugarsnaps
  • 150 gram peultjes
  • 150 gram shiitakes
  • 250 gram prei
  • 1 blik maïs à 300 gram
  • ½ theel. Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 eetl. fijngesneden korianderblad
  • ½ eetl. geroosterd sesamzaad
  • zout
  • peper

Meng de helft van de knoflook met 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel olie, de vijfkruidenpoeder en peper naar smaak.
Dep het vlees droog en schep het door het sojamengsel.
Kook de krieltjes in 5 - 7 minuten nét gaar.
Pel de ui en snijd deze in partjes.
Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in ringetjes.
Maak de sugarsnaps en de peultjes schoon.
Borstel de paddestoelen schoon, verwijder de stugge steeltjes en snijd de rest in plakjes.
Maak de prei schoon en snijd er dunne ringetjes van.
Laat de maïs uitlekken.
Verhit de wok en roerbak het vlees in 8 - 10 minuten bruin en gaar.
Schep het uit de wok.
Verhit de rest van de olie en fruit de ui met de overige knoflook en het pepertje in ± 3 minuten goudgeel en glazig.
Roerbak de sugarsnaps en de peultjes ± 2 minuten mee.
Roerbak de krieltjes en de shiitakes ± 3 minuten mee.
Bak het vlees, de prei en de maïs mee totdat de prei beetgaar is.
Breng het gerecht op smaak met de rest van de sojasaus, zout & peper.
Bestrooi met het korianderblad en de sesamzaadjes.
Lekker met atjar taugé.

Tip

Dit gerecht kan ook in de skottelbraai bereid worden.

Vegetarisch alternatief

Vervang het nasi-bamivlees door 350 gram roerbakstukjes.
Bak de roerbakstukjes in ± 5 minuten bruin.

Bron: Vlees.nl

Terug