Engelse ”roast porc” rollade

rollade3 (2K)


voor 4 - 6 personen
  • 750 g doorregen rollade ca. Ø12 cm
  • 2 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theel. Worcestershiresaus
  • 4 eetl. HP-saus (Engelse bruine saus) of eventueel ketjap
  • 1 bol knoflook
  • zout & peper
  • paar takjes peterselie
voor stoombraden:
  • 1 bouquet garni (prei, wortel,
  • selderij, ui met kruidnagel)
  • water
  • (+ evt. 1 flesje bokbier)
Maak een marinade van de olie, knoflook, worcestershiresaus, en HP-saus.
Laat de rollade hierin tenminste 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Verwarm de oven voor op 250 °C.
Laat de rollade ca. 30 min. buiten de koelkast op temperatuur komen.
Doe alle ingrediënten voor het stoombad in een flinke schaal met 1,5 liter heet water (of 1,25 liter water + een flesje bokbier).
Zet de schaal in de oven tot het vocht kookt.
Schuif de rollade op het rooster boven de schaal in de oven.
Temper de oven tot 170 °C.
Voeg de marinade toe aan het stoomvocht.
Snijd de bovenkant van een bol knoflook.
Laat de knoflook in de oven naast het vlees op het rooster tenminste 45 min. poffen.
Braad het vlees in 90 min. gaar en bruin.
Neem het vlees uit de oven na het braden en laat het tenminste 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
Breng op smaak met zout & peper.
Zeef het vocht en laat het inkoken tot de helft, breng op smaak met zout & peper.
Snijd het vlees in plakken.
Pel de knoflook en serveer de gepofte knoflook bij het vlees.
Giet de saus erover.
Bestrooi met wat fijngehakte peterselie.
Lekker met bloemkool met paprika en Yorkshirepudding.

Bron: Vlees.nl

Terug