Fricandeau met garnalen en dillesaus

procureur3 (2K)

voor 4 - 6 personen
  • 750 g fricandeau ca. Ø 8 cm
  • 2 dl kookroom
  • 1 dl witte wijn
  • 1 eetl. gehakte dille
  • 2 limoenen in partjes
  • 1 bakje grote garnalen (100 g)
  • olie
  • zout & peper
  • cocktailprikkers

voor stoombraden:

  • 1 bouquet garni
    (prei, wortel, dille, bosuitjes)
  • water
  • (+ evt. 1 glas witte wijn)

Verwarm de oven voor op 250 °C.
Doe alle ingrediënten voor het stoombad in een flinke schaal met 1½ liter heet water (of 1¼ liter water + glas witte wijn).
Zet de schaal in de oven tot het vocht kookt.
Schuif de fricandeau op het rooster boven de schaal in de oven.
Temper de oven tot 170 °C.
Braad de fricandeau in 60 minuten gaar en bruin.
Laat het vlees na het braden onder aluminiumfolie 10 minuten rusten.
Breng op smaak met zout & peper.
Zeef ondertussen 2 dl van het stoomvocht en laat in een pannetje aan de kook komen.
Klop ondertussen de kookroom met witte wijn, dille, zout & peper los.
Haal het roommengsel van het vuur en voeg het al kloppend aan het stoomvocht toe.
Prik de garnalen aan cocktailprikkers en roerbak ze even in wat olie tot ze warm zijn.
Snijd het vlees in plakken.
Garneer het vlees met de garnalen en partjes limoen en giet de saus over het vlees.
Lekker met notenrijst en haricots verts.

Bron: Vlees.nl

Terug