Geroosterd lamsvlees met sinaasappel-rozemarijnvulling

  • 2 kg lamsbout zonder bot
  • 1 kop verse broodkruimels
  • 2 eetl. rozemarijn, fijngehakt
  • 2 eetl. pecannoten, grof gehakt
  • 1 eetl. sinaasappelmarmelade
  • 2 theel. geraspte sinaasappelschil
  • 2 eetl. sinaasappelsap
  • 1 eetl. sinaasappelmarmelade extra
  • 1¼ dl droge witte wijn
  • 1 theel. geraspte sinaasappelschil. extra
  • 2 eetl. sinaasappelmarmelade extra

Meng broodkruimels, rozemarijn en pecannoten.
Voeg marmelade gemengd met rasp en sap toe.
Meng lichtjes en voeg eventueel meer sap toe om te binden.
Druk de vulling in de holte, rol het vlees op en bind het vast met touw.
Leg het vlees in een braadslede en wrijf er extra marmelade over.
Bak onafgedekt 10 - 15 minuten op 220 °C in de oven, temper de oven tot 180 graden en braad ongeveer 1 - 1,5 uur tot het vlees gaar is.
Dek het af met aluminium als het te snel bruin wordt.
Houdt het vlees warm en zet het 10 - 15 minuten weg.
Zet de braadslede op laag vuur.
Voeg wijn toe en meng met het aanbaksel.
Breng het mengsel aan de kook, temper het vuur en laat tot een dunne saus inkoken.
Voeg overgebleven rasp en extra marmelade toe.
Verwijder het touw van het vlees.
Snijd het in dunne plakken.
Schep de saus erover.

Paula van der Velden

Terug