Lamsbout met mierikswortelmayonaise

lamsbout4 (3K)


voor 4 - 6 personen
  • 600 gram lamsbout zonder been
  • 250 gram cocktailuitjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kg krielaardappeltjes met schil
  • 5 jeneverbessen
  • 2 laurierbladen
  • 2 ½ eetl. olijfolie
  • 3 eetl. halvanaise
  • 2 eetl. melk
  • ½ - 1 eetl. geraspte mierikswortel (potje)
  • zout
  • peper
  • kernthermometer
Verwarm de oven voor tot 80 °C.
Pel de uitjes en de knoflook.
Snijd 2 teentjes knoflook in plakjes.
Boen de aardappeltjes schoon.
Kneus de jeneverbessen.
Kook de uitjes met de knoflook, de aardappeltjes, de jeneverbessen en de laurierbladen 10 minuten in water met zout.
Giet ze af en schep er 1 ½ eetlepel van de olie en zout & peper door.
Pers de rest van de knoflook uit boven de rest van de olie.
Roer de halvanaise met de melk, de mierikswortel en peper door elkaar en zet het mengsel tot gebruik in de koelkast.
Bestrijk de lamsbout met knoflookolie en bestrooi het vlees met zout & peper.
Leg het in een braadslede en verdeel het aardappelmengsel er omheen.
Braad het vlees in ± 3 uur rosé (kerntemperatuur 60 °C).
Laat de lamsbout even rusten.
Snijd het vlees in plakken en serveer het met de groenten en de mierikswortelmayonaise.
Lekker met een frisse komkommersalade.

Tip

Kunt u geen cocktailuitjes krijgen, vervang ze dan door in vieren gesneden sjalotjes.

Bron: Vlees.nl

Terug