Kalfslappen in paddestoelensaus

kalfslappen (2K)


voor 4 - 6 personen
  • 600 gram kalfsriblappen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 375 gram gemengde paddestoelen
  • 40 g boter of margarine
  • 1 ½ dl rundvleesbouillon
  • 1 dl droge witte wijn
  • ½ eetl. gedroogde oregano
  • 1 eetl. bloem
  • 1 ½ dl kookroom
  • zout
  • peper
  • keukenpapier
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Maak de paddestoelen schoon en snijd ze grof.
Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het met peper.
Verhit de boter in een braadpan en braad het vlees aan beide kanten bruin.
Neem het uit de pan en bestrooi het met zout.
Fruit de ui met de knoflook 5 minuten in het bakvet.
Voeg de paddestoelen toe en bak ze 3 minuten mee.
Schenk de bouillon en de wijn erbij en voeg de oregano toe.
Leg het vlees terug in de pan en laat het, op laag vuur, in ± 1 uur en 15 minuten met het deksel schuin op de pan gaar stoven.
Neem het vlees uit de pan.
Roer de bloem door de kookroom en schenk het bij het stoofvocht.
Breng het aan de kook en laat de saus binden.
Serveer het vlees met de paddestoelensaus.
Lekker met risotto met doperwtjes.

Tip

Vervang de kookroom door kookroom light voor een slankere versie.

Bron: Vlees.nl

Terug