Kruidige stoofschotel met pruimen

stoofschotel2 (3K)

  • 500 g runderpoulet
  • 350 g sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 500 g winterwortels
  • 1 envelopje saffraan
  • 5 dl rundvleesbouillon
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. bloem
  • 150 g gedroogde pruimen zonder pit
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • zout
  • peper

Verwarm de slowcooker voor op de hoogste stand.
Pel de sjalotten en de knoflook.
Hak de knoflook fijn.
Schil de aardappelen en de wortels en snijd ze in stukken.
Kook de aardappels met de wortels 10 minuten in water met zout en giet ze af.
Week de saffraan in 2 eetlepels heet water.
Breng de bouillon aan de kook.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalotten 3 minuten.
Voeg de knoflook toe en bak deze 2 minuten mee.
Verdeel het sjalottenmengsel en het vlees over de bodem van de keramische pot van de slowcooker.
Strooi de bloem en zout & peper erover.
Verdeel de aardappelen met de wortels, de pruimen en de olijven erover.
Schenk er de saffraan met het weekwater en de bouillon bij en bestrooi het geheel met zout en peper.
Zet de cooker op .low..
Laat het gerecht in ± 8 - 10 uur gaar worden.
Lekker met couscous.

Tip

Elke keer als u het deksel van de slowcooker optilt, verlengt dit de bereidingstijd met ± 20 minuten.
Probeer dit dus tot een minimum te beperken.

Bron: Vlees.nl

Terug