Braadstuk in kruidige saus

braadstuk (3K)

voor 4 - 6 personen
  • 1 procureurstuk à ± 600 g
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 theel. gemalen koriander
  • ½ theel. gemalen komijn
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • 3 dl rundvleesbouillon
  • 12½ cl zure room
  • zout
  • peper
  • keukenpapier
  • kernthermometer

Pel en snipper de uien en de knoflook.
Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd de peper in ringetjes.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil er dun af en pers de vrucht uit.
Bak de ui met de knoflook en het pepertje 3 minuten in 1 eetlepel olie.
Verwarm de oven voor tot 90 °C.
Dep het vlees droog met keukenpapier en wrijf het in met een mengsel van de rest van de olie, de koriander, de komijn, de oregano en zout & peper.
Leg het in een braadslede en verdeel het uienmengsel er omheen.
Roer het sinaasappelsap en de -rasp door de bouillon, breng het geheel aan de kook en schenk het in de braadslede.
Braad het vlees in ± 3 uur en 30 minuten helemaal gaar (kerntemperatuur 68 °C).
Lepel tussentijds drie maal een eetlepel vocht over het vlees.
Neem het vlees uit de braadslede.
Roer de zure room door het braadvocht en serveer deze saus erbij.
Lekker met tarly en een salade van maïs en sperziebonen.

Tip
Maak van het overgebleven vlees een lekker broodje.
Bak een beetje zuurkool, schep het op een opengesneden warm pistoletje, verdeel er plakken vlees over en schep er een beetje saus op.

Bron: Vlees.nl

Terug