Runderrollade met tomaten

runderrollade2 (3K)

  • 600 g runderrollade
  • 10 teentjes knoflook
  • 500 g trostomaten
  • 10 takjes basilicum
  • 2 eetl. rode pesto
  • zout
  • peper
  • keukenpapier
  • kernthermometer

Verwarm de oven voor tot 80 °C.
Pel de knoflook, kook de teentjes 2 minuten in weinig water en giet ze af.
Ontvel de tomaten en snijd ze in grove stukken.
Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes.
Snijd de steeltjes fijn en scheur de blaadjes in stukjes.
Dep het vlees droog, bestrijk het met pesto en bestrooi het met peper.
Leg het vlees in een braadslede en verdeel de tomaat, de knoflook, de basilicumsteeltjes en ⅔ deel van de basilicumblaadjes er omheen.
Bestrooi het met zout & peper.
Laat het vlees in de voorverwarmde oven in ± 4 uur gaar braden (kerntemperatuur 65 °C).
Snijd het vlees in plakken en verdeel het tomatenmengsel er omheen.
Strooi de rest van het basilicum erover.
Lekker met tagliatelle met een scheutje kruidenolie en een groene salade.

Tip
Vervang de pesto eens door een kant-en-klare tapenade.

Bron: Vlees.nl

Terug