Rijstsalade met gemarineerde SoFine Tofu Original

rijstsalade_tofu (1K)

voor 4 - 6 personen
  • 1 pak SoFine Tofu Original naturel
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 knoflooktenen
  • 200 g snelkookrijst
  • zout & peper
  • 1 courgette
  • 1 rode Spaanse peper
  • 2 sinaasappels

Laat de tofu uitlekken, dep droog met keukenpapier en snijd in blokjes.
Meng 2 eetlepels olijfolie met de uitgeknepen knoflooktenen en schep er de blokjes tofu door.
Laat 1 uur marineren.
Kook de rijst in water met zout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Giet de rijst af, doe deze in een kom en laat de rijst afkoelen.
Snijd de courgette doormidden, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd de courgette in blokjes.
Snijd de peper doormidden, verwijder de zaadjes en snipper de peper zeer fijn.
Pers een halve sinaasappel uit, snijd de rest van de sinaasappels in stukjes.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roerbak hierin de courgette met de Spaanse peper ca. 2 minuten.
Neem de courgette met de peper uit de pan en meng dit door de rijst.
Doe de tofu blokjes in de koekenpan en bak de blokjes goudbruin.
Meng dit door de rijst.
Schep het sinaasappelsap en de blokjes sinaasappel door de rijst.
Breng de salade op smaak met zout & peper.
Laat de salade in de koelkast goed afkoelen.

Bron: SoFine

Terug