Pilav met shoarmavlees en abrikozen

pilav (3K)

  • 400 gram shoarmavlees
  • 6 bosuitjes
  • 125 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram pistachenootjes, gepeld
  • 5 eetl. olijfolie
  • 300 gram basmatirijst
  • liter vleesbouillon
Snijd de bosuitjes in stukjes van 1 cm en knip de abrikozen in reepjes.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de rijst op matig vuur tot alle korrels glanzen.
Voeg de bouillon toe en kook de rijst afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak het shoarmavlees op hoog vuur in 3-4 minuten bruin en gaar.
Schep er de bosuitjes, de abrikozen en de pistachenootjes door en roerbak alles nog 2 minuten.
Schep de gare rijst door het shoarmavlees en warm het gerecht al omscheppend nog even door.
Lekker met sperziebonen en een komkommersalade.

Tip

Vervang de pistachenootjes door blanke amandelen of cashewnoten.

Bron: Vlees.nl

Terug