Huevos a la Flamenca

Eieren op z'n Vlaams

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ Spaanse peper
  • 1 rode paprika
  • 1 geroosterde paprika (pot)
  • 25 g chorizo of salami
  • 1 eetl. olie
  • paprikapoeder
  • ½ blikje tomatenblokjes
  • peterselie
  • 4 eieren

Warm de oven voor pop 200 °C.
Maak de ui, de knoflook, de Spaanse peper en de paprika schoon.
Verwijder van de peper de pitjes.
Snijd de ui en de knoflook in snippers, de peper in stukjes en de paprika in blokjes.
Snijd de geroosterde paprika in stukjes.
Snijd de chorizo klein.
Verwarm de olie en fruit hierin de ui met de knoflook zacht.
Voeg de peper, de beide paprika’s, de chorizo, het paprikapoeder en de tomaten met vocht toe.
Laat de saus 10 minuten pruttelen.
Maak de saus op smaak met peterselie en wat zout.
Doe de saus in een ovenvaste schaal.
Maak in de saus steeds een kuiltje en breek hierin een ei.
Laat de eieren in de hete oven in ca. 10 minuten stollen.

Menusuggestie
Lekker met...
8 sneetje stokbrood volkoren.

Bron: Voedingscentrum

Terug