Tournedos met rozemarijn en wijnsaus

tournedos3 (3K)

  • 4 tournedos van 2 cm dik
  • 250 gram sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes rozemarijn
  • ½ eetl. olijfolie traditioneel
  • 30 gram boter
  • 1 dl rode wijn
  • 2 dl runderfond
  • 1 eetl. grove mosterd
  • zout
  • versgemalen peper
Pel de sjalotjes en het teentje knoflook.
Snijd de sjalotjes in vieren.
Snipper de knoflook.
Knip de rozemarijn in toefjes.
Roer de helft van de knoflook door de olie.
Smelt 30 gram boter en fruit de sjalotjes met de rest van de knoflook en 3 toefjes rozemarijn 5 minuten.
Voeg de wijn toe en breng het aan de kook.
Voeg de fond toe en breng opnieuw aan de kook.
Kook de saus zachtjes totdat de sjalotjes gaar zijn.
Neem de pan van het vuur.
Wrijf het vlees in met de knoflookolie.
Prik met een scherp mesje gaatjes in de zijkanten en steek er rozemarijn in.
Bestrooi het vlees met peper.
Bakkerel de tournedos in een koekenpan bruin en rosé.
Verwarm de saus en breng deze op smaak met de mosterd, zout & peper.
Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten.
Bestrooi het met zout naar smaak.
Serveer het vlees met de saus.
Lekker met risotto en groene asperges.

Tip

Wanneer u mooie takjes rozemarijn kunt kopen, kunt u ze ook om de tournedos heen binden.
Gebruik hiervoor een katoenen draad.

Bron: Vlees.nl

Terug