Met appel gevulde varkensfiletrollade

varkensfiletrollade (3K)

  • 750 g varkensfilet
  • 1 sneetje oud witbrood, zonder korstjes
  • 10 blaadjes
  • salie
  • 30 g boter
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 appel (Goudreinet) geschild, in stukjes
  • ½ dl melk
  • 1¼ kg vastkokende aardappelen,
    schoongeboend, in stukken
  • 2 eetl. olijfolie traditioneel
  • zout
  • peper
  • verder: rolladetouw

Verkruimel het brood.
Snijd 4 salieblaadjes fijn.
Smelt 15 gram boter en fruit de ui ± 3 minuten.
Bak de appel 5 minuten mee.
Schep er van het vuur af de broodkruim, de salie, de melk, zout & peper door.
Snijd de varkensfilet iets in en vouw het vlees tot een lange lap open.
Verdeel het afgekoelde appelmengsel erover, druk het aan en laat aan beide korte kanten 5 cm vrij.
Rol het vlees op en bind het met rolladetouw.
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Verhit de rest van de boter met de olie in een braadslede.
Braad de met peper en zout bestrooide rollade rondom mooi bruin aan.
Schep de aardappelen door het bakvet leg ze met de rest van de salie rondom de rollade.
Bestrooi met zout & peper.
Laat de rollade en de aardappelen in ± 45 minuten gaar worden in de oven.
Laat het vervolgens afgedekt 10 minuten rusten.
Snijd het vlees in plakken.
Leg de aardappelen er omheen.
Lekker met knoflookmayonaise en spruitjes met amandeltjes en gember.

Tip
Houd u van een iets vetter stukje vlees?
Kies dan voor doorregen varkensvlees zonder been en vul dit op dezelfde wijze als de varkensfilet.

Bron: Vlees.nl

Terug