Gestoofde kalfsschenkels met citroen

kalfsschenkels (3K)


voor 8 personen
  • 8 kalfsschenkels
  • 2 citroenen
  • 2 grote uien, in parten
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 5-6 eetl. tarwebloem
  • 3 eetl. olijfolie traditioneel
  • 50 gram boter
  • 3 dl droge witte wijn
  • 1 pot kalfsfond à 40 cl
  • 2 laurierbladen
  • 4 venkelknollen
  • 3 sneetjes oud witbrood
  • ½ eetl. gedroogde oregano
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gram geraspte belegen kaas
  • 2½ eetl. peterselie, fijngehakt
  • zout
  • versgemalen peper
Boen de citroenen schoon en snijd ze in parten.
Meng de bloem met zout & peper en haal de schenkels er volledig door.
Verhit de olie met 30 gram boter in een braadpan.
Bak de schenkels per 4 stuks bruin.
Neem ze uit de pan.
Fruit de uien en de knoflook in het bakvet.
Bak de citroenparten kort mee.
Breng aan de kook met de wijn en de fond.
Voeg de schenkels, het laurierblad, zout & peper toe.
Stoof het in ± 1 uur gaar.
Was en snij de venkelknollen.
Kook de venkelparten 5 minuten.
Leg ze uitgelekt in een ingevette ovenschaal.
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Snijd de korstjes van het brood.
Meng het kruim met de oregano, de 2 kaassoorten en peper en verdeel dit over de venkel.
Leg de rest van de boter er in vlokjes op.
Laat het gerecht in de oven ± 15 minuten gratineren.
Leg de schenkels, uien en citroenparten op een schaal.
Garneer met peterselie.
Serveer de jus en de venkel er apart bij.
Lekker met aardappelpuree.

Tip

Ook lekker met sinaasappel.

Bron: Vlees.nl

Terug