Gemarineerde lamshaasjes

lamshaasjes (3K)

voor 2 personen

  • 250 g lamshaasjes
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • ½ theel. donkere basterdsuiker
  • ½ theel. koriander
  • 2 rode uien, in parten
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 3 eetl. olijfolie
  • 200 g couscous
  • 15 g boter
  • 1 dl lams- of kalfsfond
  • 4 eetl. muntblaadjes, fijngesneden
  • zout
  • versgemalen peper

Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
Breng de helft van het sap met de azijn, de suiker, de koriander en peper aan de kook tot de suiker oplost.
Giet de marinade lauw over de lamshaasjes.
Marineer deze afgedekt 30 minuten.
Schep de uien, de knoflook, de paprika en de courgette met 2 eetlepels olie, zout & peper door elkaar.
Verwarm de oven voor tot 225 °C.
Rooster de groenten ± 15 minuten op een bakblik.
Schep ze tussentijds om.
Bereid de couscous.
Dep het vlees droog en bestrooi het met zout & peper.
Verhit de boter met 1 eetlepel olie en bak de haasjes ± 3 minuten.
Houd ze warm.
Breng de marinade in de pan aan de kook.
Voeg de fond toe en breng de saus weer aan de kook.
Meng de groenten met de couscous, de sinaasappelrasp en -sap, de munt, zout & peper.
Serveer het vlees in plakjes met de saus bij de couscous.
Lekker met gestoofde peertjes.

Tip
De couscous smaakt lauwwarm ook goed.
Zorg dat het vlees en de saus wel goed warm is.

Bron: Vlees.nl

Terug