Fricandeaubruschetta met avocadosalsa

fricandeaubruschetta (2K)

  • 12 plakjes fricandeau
  • ½ rijpe avocado
  • 2 halve perziken (uit blik)
  • ½ rode peper
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 2 eetl. limoensap
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eetl. olijfolie traditioneel
  • 1 baguette, voorgebakken
  • 24 blaadjes koriander
  • zout
  • versgemalen peper

Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snijd de perziken in kleine blokjes.
Hak de peper fijn.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
Schep de avocado met de perzik, de rode peper, het limoensap en zout & peper naar smaak door elkaar.
Halveer de plakjes fricandeau.
Pel de teentjes knoflook en pers ze boven de olie uit.
Snijd de baguette in ca. 24 dunne schuine plakjes en leg deze naast elkaar op een met bakpapier bekleed bakblik.
Bestrijk de plakjes met de olie.
Rooster de sneetjes brood in de voorverwarmde oven in ± 15 minuten lichtbruin.
Beleg elk sneetje brood met een half plakje fricandeau.
Bestrooi de fricandeau met zout & peper en verdeel de salsa erover.
Garneer met de pijnboompitten en de korianderblaadjes.

Tip

Vervang het zout eens door fleur de sel, een bijzonder smaakvol zeezout uit Bretagne.

Bron: Vlees.nl

Terug