Gegrilleerde rundersaucijsjes met gekarameliseerde uien

Hartig van de grill voor 2 personen

  • 4 rundersaucijsjes
  • 2 grote uien (400 gram), in ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 flinke eetl. bruine suiker
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 2 eetl. runderbouillon
  • olijfolie
  • zout & peper
  • vloeibare margarine

Laat de worstjes even wellen in een schaal met heet water.
Dep ze droog en kwast ze in met olijfolie.
Verhit wat vloeibare margarine in een braadpan en bak hierin de uien tot ze goudbruin zijn.
Voeg de knoflook toe en laat even meebakken.
Voeg dan de bruine suiker, de bouillon en de balsamico-azijn toe.
Breng dit aan de kook en laat doorsudderen totdat een stroperige saus is ontstaan.
Maak op smaak met zout & peper.
Grilleer inutssen de worstjes in een gietijzeren en ketshete grilleerpan aan alle kanten mooi bruin, druk de worstjes af en toe goed aan zodat een mooi grillpatroon ontstaat.

Serveertips

Schep de worstjes en de gekarameliseerde uien op de borden en garneer met een blaadje verse oregano of peterselie.
Erg lekker met een romig aardappel-knoflookpureetje.

Bron: Smulweb

Terug