Houmous - I

  • 125 gram kikkererwten, 1 nacht geweekt in ruim water, uitgelekt en 1 à 1,5 uur op zacht vuur in royaal water gekookt, uitgelekt
  • sap van 2 citroenen
  • 2 grote knoflooktenen
  • 4 eetl. goede olijf- of Arganolie
  • 150 gram tahin(i)
  • 1 volle theel. komijnpoeder
  • cayennepeper
  • snuf zout

Doe kikkererwten t/m zout met 1 à 1 ½ deciliter kookvocht in de blender en pulseer tot een yoghurtdikke saus.
Serveer bij olijven, warm brood en/of groenten.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Houmous - II

Houmous van Charles Haynes

  • 300 g kikkererwten uit blik
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ theel. milde paprikapoeder
  • 6 cl tahin
  • 6 cl citroensap
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. water

Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken.
Snij de knoflook in vieren.
Doe de de kikkererwten, knoflook, paprikapoeder, tahin, citroensap, olijfolie en water in de mengbeker van je pureertoestel.
Een bullet, machine waarmee je fruitpapjes maakt, een heel goede staafmixer met opzetstukje,...
Pureer deze mengeling tot een glad mengsel.
Je wil echt geen brokken.

Presentatie

Dit is een dip.
Stokbrood of nog beter pitas om erin te dippen zijn dan ook de ideale begeleiding.
Schep de houmous in een kom of bord en zorg dat de rand iets hoger is dan de binnenkant (zie foto).
Giet een geutje olijfolie in het midden, enkele hele kikkererwten, en schud een versiering van het paprika poeder.

Gepubliceerd door: Hungry Feelings

Terug