Gevulde maïsbol met bakbacon

maïsbol (2K)

Ontbijtgerecht
  • 4 maïsbollen
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram kerstomaatjes
  • ½ eetl. olijfolie traditioneel
  • 10 gram boter
  • 8 kwarteleitjes
  • 50 gram belegen boerenkomijnekaas, geraspt
  • ½ eetl. bieslook, fijngeknipt
  • zout
  • versgemalen peper

Snijd een kapje van de maïsbollen, hol de bollen uit en verkruimel het broodkruim.
Pel de uien en snijd deze in dunne partjes.
Pel en snipper het teentje knoflook.
Was de kerstomaatjes en snijd deze in vieren.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Bak de plakjes bacon knapperig uit in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
Verdeel de plakjes over de maïsbollen.
Voeg de olie aan het bakvet toe.
Bak de uien met de knoflook op halfhoog vuur in ± 5 minuten glazig.
Schep het broodkruim erdoor en bak het 3 minuten mee.
Schep de tomaatjes erdoor en bak ze 2 minuten op hoog vuur mee.
Breng het mengsel op smaak met zout & peper.
Vul de broodjes met het mengsel en strooi de kaas erover.
Laat de broodjes onder een hete grill gratineren.
Verhit intussen de boter in een koekenpan en bak vier spiegeleitjes van de kwarteleitjes.
Leg op elke bol een spiegeleitje.
Garneer de bollen met het bieslook.

Tip

Vervang de kwarteleitjes door 4 kleine scharreleieren.

Bron: Vlees.nl

Terug