Kalfslapjes Cubat

  • 4 kalfslapjes
  • 80 gram boter
  • 250 gram champignons
  • 1 sjalotje
  • 200 gram geraspte kaas
  • 1 eidooier
  • 0,2 dl slagroom
  • 1 citroen
  • zout, peper
Schil het sjalotje en hak het fijn.
Pers de citroen uit.
Maak de champignons schoon.
Hak de champignons fijn en geef er wat citroensap over.
Smelt 25 gram boter in een pan en sauteer hierin het sjalotje 2 minuten.
Voeg er dan de champignons bij, zout & peper en sauteer op heet vuur totdat alle losgelaten vocht verdwenen is.
Strooi zout & peper over de kalfslapjes, smelt de rest van de boter in een pan en sauteer hierin de kalfslapjes gedurende 5 minuten aan elke kant.
Meng ondertussen de garaspte kaas, de eidooier en de slagroom tot een homogene massa.
Leg de kalfslapjes in een ovenvaste schaal, bedek ze met wat het champignonmengsel, daaroverheen wat kaasmengsel en schuif de schaal 15 minuten in een oven van 220 graden Celsius.
Er moet een mooi korstje op komen.
Warm serveren.

Bron: Smulweb

Terug