Chateaubriand van Meritus,
gebakken schorseneren en spring roll met ossenstaart

chateaubriand1 (1K)

  • 600 g ossenhaas Meritus
  • 16 à 20 staafjes geblancheerde schorseneren van ca. 7 cm lang
  • 100 g gekookte ontbeende ossenstaart
  • 50 g julienne van gestoomde knol- en voetselder en wortel
  • platte peterselie
  • eigeel
  • peper & zout
  • boter
  • 8 eetl. truffeljus
  • 4 vellen ‘spring roll’-deeg
    (Chinees loempiadeeg)

Leg de vellen ‘spring roll’-deeg op een werkblad.
Schik de ossenstaart en de groentejulienne op het deeg en leg er een blaadje peterselie op.
Rol op en kleef dicht met eigeel.
Bak de schorseneren lichtjes in de boter en kruid met peper en zout.
Bak het rundvlees aan in boter, kruid met peper en zout en bak tot de gewenste gaarheid.
Laat even rusten onder folie.
Deglaceer de braadpan met truffeljus, voeg een klont boter toe om de saus te binden.
Frituur de ‘spring rolls’ en laat uitlekken op huishoudpapier.
Snijd het vlees in plakjes en schik op een warm bord met de schorseneren.
Werk af met de ‘spring rolls’, een blad peterselie en saus.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug