Knoflookkarbonaadjes met linzensalade

  • 1 uitje, fijngesnipperd
  • 1 eetl. scherpe mosterd
  • 3 eetl. azijn
  • 5 eetl. olijfolie
  • 2 blikjes à 40 cl linzen
  • 3 tomaten, vocht verwijderd, in stukjes
  • 4 schouderkarbonaadjes
  • zeker 4 tenen knoflook, geperst
  • 1 à 2 theel. gemalen komijn

Roer de ui, mosterd, azijn, olie en wat zout grondig door elkaar en meng met de uitgelekte linzen en de stukjes tomaat.
Wrijf de karbonaadjes in met zout en geperste knoflook.
Gril ze in een niet te gloeiendhete grillpan en draai elke 1,5 minuut om – 6 à 7 minuten totaal is wel genoeg.
Poeder er een beetje komijn over en eet.
Aanbevolen wijn: die uit de tweede fles.

Bron: Onno Kleyn

Terug