Aardappelen in de schil met zelfgemaakte pesto

aardappelindeschil (1K)

  • 4 grote, vastkokende aardappelen
  • 1 bussel raketsla
  • 6 eetl. olijfolie
  • 3 eetl. pijnboompitten
  • 3 teentjes look
  • 4 eetl. geraspte Parmezaankazen
  • peper
  • zout

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de aardappelen, droog ze en rol ze in aluminiumfolie.
Bak ze ongeveer een uur in de oven.
Was, droog en snijd de raketsla.
Doe hem in een blender en mix met de andere ingrediënten tot een halfvloeibare brij.
Werk af met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de aardappelen, droog ze en rol ze in aluminiumfolie.
Bak ze ongeveer een uur in de oven.
Haal de aardappeltjes uit de oven, snijd ze in de lengte open en serveer ze met een eetlepel van jouw zelfgemaakte pesto.

Tip
Je kan de raketsla vervangen door zongedroogde tomaten, door basilicum, door peterselie of door gegrilde paprika.

Bron: Patapas

Terug