Voorjaarssalade met escalope van kalfsvlees

escalope (1K)

  • 4 kalfslapjes
  • 1 wortel
  • 100 g prinsessenboontjes
  • 1 eetl. bieslook (fijngehakt)
  • 150 g salade-assortiment
  • 2 theel. sherry-azijn
  • 100 g peultjes
  • 1 ui (rood)
  • ½ paprika (rood)
  • 1 eetl. kervel (fijngehakt)
  • 1 cl olijfolie (extra vierge)
De boontjes beetgaar koken.
De peulerwten en de in fijne staafjes gesneden wortel blancheren en ze vervolgens blussen in koud water.
De ui en de paprika in fijne stukjes snijden en samen met de gemengde sla (eikenbladsla, veldsla, krulandijvie) en de kruiden in een aparte kom doen.
Hierop de rest van de groenten verdelen.
De kalfslapjes in zeer fijne lamellen snijden en heel even in de hete olijfolie bakken.
Zodra het vlees klaar is de xérès-azijn toevoegen en het bakken beëindigen.
Na enkele seconden het nog warme geheel op de salade gieten.
Opdienen met een aparte vinaigrettesaus.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug