Siskebab met vadouvandressing en Meritusburger Rossini

geunes_burger (5K)

voor de kebab:
  • 120 g Meritusfilet
  • 1 koffielepel tandoori massala kruiden
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 eetl. vadouvankruiden
  • 2 eetl. zure room
  • 1 klontje verse boter
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • bloem
  • panko
voor de burgers:
  • 120 g Meritusfilet
  • 12 mini burgerbroodjes
  • 1 eigeel
  • 3 dl porto
  • enkele druppels truffelsap
  • 15 g fijngehakte truffel
  • 40 g ganzenlever
  • enkele blaadjes veldsla
  • jonge rode bietenblaadjes
  • bloem
  • panko (Japans broodkruim)
  • 1,5 g agar-agar
  • notenolie
  • balsamico
  • peper, zout
  • olijfolie om te bakken

Sis kebab
Haal het vlees door de vleesmolen met grove maling, kruid met tandoori massala, peper, zout en voeg er een ei onder.
Spuit met een spuitzak kleine worstjes, haal ze door de bloem, eiwit en lichtjes door de panko, steek op een spiesje en frituur in hete olie.
Laat even uitlekken op absorberend papier.

Lauwe dressing
Laat de kippenbouillon inkoken met de vadouvan, voeg er de zure room aan toe, mix en zeef.
Smaak af en mix met een klontje boter, vul de bodem van een hoog borrelglaasje met deze dressing en steek er de siskebab in.

Burger
Hak het vlees grof, kruid met peper, zout en truffelsap, meng met een beetje gehakte truffel, voeg er een eidooier onder en vorm tot kleine hamburgers.
Bak deze zeer kort in wat olie.

Snijd de ganzenlever in plakjes van 1 cm. dik en bak ze in een droge hete pan met anti-aanbaklaag.
Kook de porto tot ¾ in en voeg er 1,5 g agar-agar aan toe, roer stevig en stort dun op een plaat.
Steek nadien rondjes uit ter grote van het broodje.
Maak een mengeling van veldsla, jonge blaadjes rode biet en smaak af met notenolie, truffelsap, balsamico en truffelsnippers.
Stel het broodje samen met het vlees, de gelei, de kruiden, de ganzenlever en de sla.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug