Zuurkool met gebakken saucijsjes

zuurkool (1K)

  • 4 saucijsjes
  • 1 zak zuurkool (à 500 g)
  • 80 g boter
  • 2 sjalotjes (fijngehakt)
  • 1 appel (in blokjes)
  • 2 eetl.s rozijnen
  • 1 theel. karwijzaad
  • 1 laurierblad
  • 3 dl witte wijn (Riesling)
  • peper (versgemalen)

Spoel de zuurkool in een zeef onder de kraan en laat deze uitlekken.
Smelt 30 g boter in een pan en fruit hierin de sjalotjes op zacht vuur.
Voeg de zuurkool, appel, rozijnen, karwijzaad, laurierblad en wijn toe, breng de zuurkool aan de kook en laat deze op zacht vuur ca. 20 - 25 minuten zachtjes stoven.
Laat ondertussen de saucijsjes 5 minuten in heet water wellen en dep het vlees droog.
Verhit 50 gram boter in de pan en bak de saucijsjes in ca. 10 minuten rondom goudbruin en gaar.
Breng de zuurkool op smaak met peper.
Lekker met aardappelpuree.

Bron: Vlees.nl

Terug