Hamlappen met oosterse perziksaus

hamlappen2 (2K)

  • 4 hamlappen (dunne à 100 g)
  • 1 kleine ui
  • 1 blik perziken (op sap à 41 cl)
  • 4 eetl. olie
  • ½ eetl. gemberwortel (fijngeraspt)
  • 1 theel. komijnzaad
  • ½ theel. kaneel
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • snufje zout
  • snufje peper

Pel de ui en snipper deze fijn.
Laat de perziken in een zeef uitlekken en vang het perziksap op.
Snijd de vruchten in kleine blokjes.
Verhit 2 eetl. olie in een pan en fruit de ui ± 3 minuten met het komijnzaad, de gember, de kaneel en de tomatenpuree.
Voeg de perzikblokjes en het -sap aan het uienmengsel toe en laat de saus ± 15 minuten zachtjes koken.
Dep de hamlappen droog met keukenpapier en kruid het vlees met peper en de overige olie.
Verhit de grillpan en grill hierin de hamlappen in ± 8 minuten goudbruin en gaar.
Breng de perziksaus op smaak met zout & peper.
Lekker met couscous en gemengde groenten.

Bron: Vlees.nl

Terug