Pita met kruidig rundergehakt, wittekool en Grimbergen Dubbel

  • 4 pita's
  • 350 g rundergehakt
  • 4 sjalotjes
  • 1 theel. komijnpoeder
  • 1 theel. korianderpoeder
  • 2 theel. sambal oelek
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 beschuiten
  • 1 ei
  • 3 eetl. zonnebloem- of olijfolie
  • 1½ dl gevogeltebouillon
  • 200 g wittekool
  • 2 dl Grimbergen Dubbel (flesje van 33 cl)
  • 1 eetl. fijngeknipte korianderblaadjes
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Wittekool in flinterdunne reepjes snijden, afspoelen en laten uitlekken in een vergiet.
Sjalotjes schillen en in stukjes snijden.
In een kom of schaal het rundergehakt mengen met stukjes sjalot, komijnpoeder, korianderpoeder, sambal oelek, fijngesneden knoflook, beschuiten en het ei.
Op smaak brengen met peper en zout.
Acht gelijkmatige balletjes vormen en wat plat slaan.
Olie in een braadpan met anti-aanbaklaag verwarmen en de balletjes om en om bakken.
Hittebron verlagen, bouillon toevoegen en in ruim dertig minuten gaar stoven.
Tien minuten voor het einde van de stooftijd het bier erdoor roeren.
De uitgelekte wittekool met wat zout bestrooien.
Pita's volgens de gebruiksaanwijzing even in de oven verwarmen en vullen met wittekool en
balletjes gehakt.
Wat stoofvocht over de balletjes lepelen en garneren met fijngeknipte korianderblaadjes.
Een goed gekoeld glas Grimbergen Dubbel hierbij drinken.

Bron: www.biercuisine.nl
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug