Boerenkool met champignons en walnoten

  • 500 g panklare boerenkool
  • 2 sjalotjes
  • 3 takjes peterselie
  • 125 g champignons.
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 1 theel. marjolein
  • snufje nootmuskaat
  • zout & peper
  • 30g walnoten
  • aardappelpuree

Kook de aardappelen.
Was en snij de peterselie grof.
Veeg de champignons schoon en snij ze in blokjes.
Verhit een pan met dikke bodem en bak de spekblokje.
Voeg de sjalot, champignons, marjolein, peterselie, nootmuskaat en de boerenkool toe.
Laat dit alles afgedekt op een laag vuur in ca 15 minuten gaar worden.
Breng op smaak met peper en zout.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
Bereid intussen de aardappelpuree.
Serveer de boerenkool in lagen tussen de aardappelpuree en garneer met de walnoten.
Besprenkel de boerenkool met balsamico-azijn.

Bron: Smulrecepten
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug