Soja-koriandernoedels met tofu en paksoi

soja_koriandernoedels (2K)


vegetarisch
  • 400 g paksoi
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 1 pakje SoFine Tofu Wokreepjes fris kruidig
  • 3 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • Japanse sojasaus
  • 0,5 pak (125 g) woknoedels
  • wokolie
  • gembersiroop

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat sojasaus) aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Was en snijd ondertussen de paksoi in brede repen.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Rooster hierin de geschaafde amandelen al roerende snel licht bruin.
Direct op een bord schuiven en laten afkoelen.
Zet de wok weer op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de tofureepjes 3 minuten.
Wok vervolgens de paksoi 5 minuten mee.
Voeg 6 eetlepels sojasaus en 3 eetlepels gembersiroop toe en wok nog 1 minuut.
Voeg de noedels en de helft van de amandelen en koriander toe en wok nog 1 minuut.
Schep de noedels in diepe borden of kommen en bestrooi met de rest van de amandelen en koriander.

Op tafel
Zet cassave kroepoek, Japanse sojasaus en atjar op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Vervang de wokreepjes fris kruidig door wokreepjes mild pikant of gekruide vleesreepjes.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Vietnamese slarolletjes met dip en limoenkwark toe.

Bron: Conimex

Terug