Griekse rijst

voor 2 personen

  • 2 vleestomaten
  • 75 g rauwe ham
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. olie
  • 150 g zilvervliesrijst
  • ca. 4 dl bouillon
  • 10 zwarte olijven zonder pit

Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes.
Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de ham in stukjes.
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
Bak de rauwe ham kort mee.
Voeg de stukjes tomaat toe en laat ze kort meesmoren.
Voeg de rijst toe met de bouillon en breng dit aan de kook.
Kook de rijst in 20 minuten gaar.
Snijd de olijven klein en meng ze door de nog wat vochtige rijst.

Menusuggestie
Lekker met venkel.

Bron: Voedingscentrum

Terug