Keftedes - I

Griekse gehaktballen

voor 2 personen

  • 1 sneetje bruinbrood
  • stukje ui
  • 100 g mager rundergehakt
  • 100 g tartaar
  • mespunt gedroogde munt
  • mespunt oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 4 gevulde olijven
  • 1 eetl. vloeibare margarine

Snijd de korst van het brood.
Week het brood in 2 eetlepels water.
Snijd het stukje ui heel fijn.
Maak het gehakt aan met het uitgeknepen brood, de ui, peper, een beetje zout, de munt, de oregano en het uitgeperste teentje knoflook.
Vorm er vier porties van en vouw het gehakt om de olijven.
Verwarm de margarine en bak hierin de keftedes in 15 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie
Lekker met bloemkoolroosjes met tomaat en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum

Keftedes - II

voor 2 personen

  • stukje ui
  • 1 eetl. olie
  • 200 g mager rundergehakt
  • mespunt gedroogde munt
  • 1 teentje knoflook
  • 4 gevulde olijven
  • bloem

Snijd het stukje ui heel fijn en fruit het glazig in de olie.
Schep de ui uit de olie en laat het afkoelen.
Maak het gehakt aan met de ui, peper, een beetje zout, de munt en het uitgeperste teentje knoflook.
Vorm er vier porties van en vouw het gehakt om de olijven.
Wentel de gehaktballen door de bloem.
Verwarm de olie weer en bak hierin de keftedes in 15 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie
Lekker met bloemkoolroosjes met tomaat en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum

Terug