Uienrisotto met knapperige ham

voor 2 personen

  • 4 sjalotten
  • 2 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • ± ½ l bouillon (van 1 tablet)
  • 1½ eetl. vloeibare margarine
  • 200 g (risotto)rijst
  • 1 dl droge witte wijn
  • 50 g rauwe ham
  • 2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

Maak de uien schoon.
Snijd de sjalotten in halve ringen en de bosuitjes in smalle ringen.
Snijd de knoflook klein.
Breng de bouillon tegen de kook aan.
Verwarm de margarine en fruit hierin de sjalotten glazig.
Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.
Schenk de wijn en de helft van de bouillon bij de rijst en breng dit aan de kook.
Kook de rijst tot al het vocht is opgenomen.
Voeg de rest van de bouillon er in gedeelten bij en kook de rijst in ca. 25 minuten gaar.
Bak de plakjes ham in een droge koekenpan bruin en knapperig.
Roer de laatste minuten de ringen bosui door de rijst en meng er van het vuur af de geraspte kaas door.
Leg de plakjes ham op de risotto.

Menusuggestie
Lekker met groene kool.

Bron: Voedingscentrum

Terug