Risotto

voor 4-6 personen
  • 350 g porcini paddestoelen (of shii take en oesterzwammen)
  • 1,5 liter vleesbouillon
  • olijfolie (extra virgin)
  • 1 ui (snipperen)
  • 350 g carnaroli rijst
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 2 eetl. vers gehakte peterselie
  • zout & peper naar smaak
Breng de bouillon aan de kook.
Paddestoelen schoonmaken en in dunne plakjes snijden.
Verhit olie in een pan met dikke bodem en bak de ui een paar minuten aan op middelhoog vuur.
Voeg de rijst toe en roerbak deze tot ie goudbruin is.
Giet de bouillon hierbij met één kopje tegelijk.
Laat de rijst sudderen, roer tot de bouillon is opgenomen.
Giet er dan weer wat bouillon bij.
Voeg ook de paddestoelen toe.
Herhaal het bijschenken van de bouillon tot de rijst gaar is.
Zo'n 15 minuten.
In Italië wordt risotto 'al dente' gegeten maar Nederlanders vinden de rijst dan te hard.
Roer tenslotte de kaas, de peterselie, peper en zout door de rijst.

Roberto Payer (Hilton Hotel), gepubliceerd via Teleac

Terug