Tortellini met een tapenade van zongedroogde tomaten

tortellini_tomaten (3K)

voor 2 personen

  • 300 g tortellini
  • 200 g zongedroogde tomaten in olie
  • 4 sjalotjes
  • 10 tal champignons
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 chilipepertje
  • 100 g rucola
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • geraspte en gedroogde trattoria kaas
  • notenmix voor salades

Mix de zongedroogde tomaten in olie met een deel van de rucola, knoflook en chilipepertje.
Sjalotjes fijn snijden.
Champignons in schijven snijden.
Bak de spekblokjes aan zonder vetstoffen samen met de sjalotjes en champignons.
Kook de tortellini zoals op de verpakking staat vermeld.
Giet af en voeg bij de spekblokjes.
Roer voorzichtig de tapenade eronder, hou een beetje aan de kant voor garnering.
Serveer zeer warm en werk af met rucola, de tapenade, kaas en notenmix.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug