Bulgur Pilavi - I

Gekookte tarwe

  • 200 g bulgur
  • 1 eetl. boter
  • zout
  • 200 dl water

Spoel eerst de bulgur af in een zeef.
De boter verhitten in een pan, hierin de bulgur even aanbakken.
Wat zout en het water toevoegen, even doorroeren en op lage gasstand aan de kook brengen.
Als het gekookt heeft, het mengsel over doen in een ruimere pan en ongeveer 10 minuten laten rusten en warm houden (bijv. au bain-marie).

Mahmut Atasever, gepubliceerd via Teleac


Bulgur Pilavi - II

Bulgur Pilavi

  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 (thee)glazen dikke bulgur
  • 2 (thee)glazen water
  • 2 paprika
 
  • 2 theel. cayennepeper vlokken
  • 2 theel. zout
  • 1 ui
  • 1 eetl. tomaten- of paprikapuree

Doe de olie in de pan en fruit de fijngesneden ui erin.
Snijd ondertussen de paprika in blokjes en voeg deze toe als de ui gaar is.
Als het ui-paprikamengsel gaar is mag de paprikapuree erbij.
Even goed omroeren.
Kook ondertussen het water.
Voeg tot slot de bulgur, de cayennepeper, zout en het gekookte water toe.
Meng alles heel goed en doe dan de deksel op de pan en zet het vuur laag.
Na 15 minuten is de bulgur pilavi klaar.

Je kunt dit zo eten, maar ook als bijgerecht bij een stuk vlees of pittige worst.

Bron: Doarpsomropper

Terug