Aardappelspiesjes met mosterddip

aardappel_mosterddip (1K)

  • 40 krieltjes gewassen
  • 8 kleine sjalot gehalveerd
  • olijfolie
  • 3 teentjes look , geplet
  • 2 eierdooiers
  • 2 eetl.l citroensap
  • 25 cl olie (olijfolie)
  • 2 eetl. mosterd (bv graanmosterd)
  • zout

Kook de aardappelen gedurende 2 à 3 minuten in een bodempje water in de microgolfoven op 600W.
Laat ze afkoelen en spiets ze op geoliede spiesjes.
Wissel af met de sjalotjes.
Zet de grill aan.
Bestrijk de spiesjes met olijfolie, besprenkel ze met zout en leg ze op aluminiumfolie in de oven.
Draai ze elke 4 minuten om.
Bak ze in ongeveer 16 minuten bruin en zacht.
Voor de mosterddip: mix eierdooiers, look en citroensap in een blender.
Voeg de olijfolie zachtjes toe en vervolgens de mosterd.
Breng op smaak met zout & peper, en citroen en mosterd.

Tip

Een paar blokjes spek op de spiesjes maken het geheel nog pittiger.

Bron: Patapas

Terug