Bloemkool-broccoli-hamovenschotel

  • 600 g aardappels
  • zout
  • peper
  • 1 bloemkool
  • 500 g broccoli
  • 300 g gekookte ham, in blokjes
  • 4 eetl. + een beetje boter
  • 2 eetl. zonnebloempitten
  • 4 eetl. bloem
  • 50 cl melk
  • 1 - 1½ groentebouillonblokje
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • nootmuskaat

Schil en was de aardappels.
Kook de aardappels afgedekt ca. 20 minuten in water met zout, giet ze af en laat ze afkoelen.
Maak de bloemkool en de broccoli schoon en snijd ze in roosjes.
Kook de bloemkool afgedekt in water met een beetje zout.
Kook de broccoli 5 minuten mee.
Giet de groenten af en bewaar het kookvocht.
Snijd de aardappels in schijfjes.
Vet een ovenschaal in met een beetje boter en leg de aardappelschijfjes erin.
Verdeel de groenten over de aardappelschijfjes en daarna de ham.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rooster de zonnebloempitten in een droge pan.
Neem ze uit de pan.
Verhit de boter in een pan.
Bak de bloem kort aan in de boter, voeg de melk en 250 milliliter van het kookvocht toe en laat 5 minuten koken.
Smelt de helft van de kaas in de pan.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Giet de saus over de groenten, bestrooi met de rest van de kaas en de zonnebloempitten.
Bak 30 - 40 minuten in de oven totdat de schotel goudbruin is.

Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl

Terug