Piccalilly

  • 3/4 l groenten [worteltjes, doperwtjes, slaboontjes,
  • bloemkool, augurk, zilveruitjes, komkommer]
  • (schoongemaakt gemeten)
  • 2 eetl. zout
  • 2 fles inmaakazijn
  • 1 klein blikje mosterdpoeder
  • 10 g gemberpoeder
  • 10 g kurkuma
  • 1 theel. cayennepeper

Snijd de augurken en komkommers in dobbelsteentjes en zet ze met de zilveruitjes een nacht weg met het zout.
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
Maak de andere groenten schoon en snijd ze in blokjes.
Blancheer de groenten.
Houd een paar eetlepels azijn achter en breng de rest aan de kook.
Maak mosterpoeder, gemberpoeder, kurkuma en cayennepeper aan met de rest van de azijn.
Voeg dit mengsel al roerend bij de kokende azijn en laat de saus onder af en toe roeren doorkoken tot zij gebonden is.
Voeg de groenten toe en laat het geheel nog even doorkoken.
Bewaren in goed afgesloten potjes.

Johannes Beekhuizen



Terug