Magere runderlapjes op grootmoeders wijze

runderlapje (2K)

  • 4 magere runderlappen
  • 50 g boter (of margarine)
  • 1 ui
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 1 eetl. azijn
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • 1 plakje ontbijtkoek
  • snufje zout
  • snufje peper

Smelt de boter in een braadpan en braad het vlees op hoog vuur rondom aan.
Snijd de ui fijn en laat deze op een matig vuur meefruiten.
Vermeng de tomatenpuree met de azijn en voeg dit samen met het laurierblaadje en de kruidnagels toe.
Giet er 2 dl warm water bij langs de rand van de pan.
Voeg een verkruimelde plak ontbijtkoek toe en laat het vlees op een laag vuur met het deksel op de pan in   120 minuten gaar stoven.
Breng het gerecht op smaak met zout & peper.
Lekker met gekookte aardappels en sperzieboontjes.

Bron: Vlees.nl

Terug