Couscous met worst en groente

  • 300 g couscous
  • 200 g worst (chorizo o.i.d.)
  • blikje sperziebonen
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 1 aubergine gemengde kruiden
  • olie
  • peper & zout

Ui snipperen en glazig bakken.
Courgette en aubergine in dobbelsteentjes snijden, sperziebonen in stukjes, worst in blokjes en even meebakken.
Kruiden (Râs al Hânout, Italiaans mengsel of Provencaals, het kan allemaal) en op hoog voor omscheppend even lekker bakken.
Deksel erop en op laag vuur kwartiertje doorbakken, daarna in slaapzak wikkelen en lekker laten doorgaren
Couscous in een kom doen, 35 cl kokend water erbij en met scheutje olie en wat zout na even omscheppen afgedekt 15 minuten laten staan, tot al het water is opgenomen.
Met een vork doorroeren, klontjes verwijderen, en met het groente-worstmengsel opdienen.

Gepubliceerd door: PM3 Receptensite

Terug