Boontjes met paprika, limoen en pinda’s

boontjes (2K)

  • 500 g sperziebonen
  • 2 rode paprika’s
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Boontjes
  • ½ limoen
  • 8 eetl. gezouten pinda’s
  • 2 eetl. fijngehakte bladselderij of peterselie

Maak de sperziebonen schoon en kook ze ca. 5 minuten in ruim kokend water (met wat zout).
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in lange smalle repen.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de paprika 1 minuut.
Voeg de bonen toe en roerbak nog 3 minuten.
Voeg de boemboe en 1 dl water toe, knijp de limoen erboven uit en laat het gerecht 3 minuten pruttelen.
Hak de pinda’s fijn en roer de helft erdoor.
Schep de groenten op warme borden of in een schaal.
Strooi de rest van de pinda’s en de bladselderij of peterselie erover.

Variatie
Vervang de paprika’s door 2 vleestomaten, snijd deze in partjes en wok ze 2 minuten.

Bron: Conimex

Terug