Millefeuille van Meritus-ossenhaas en foie gras, tartaar met kaviaar

Millefeuille (1K)

  • 800 g ossenhaas (filet pur)
  • 400 g verse eenden- of ganzenlever
  • 100 g rucola
  • een busseltje bieslook
  • een paar takjes platte peterselie
  • 2 eetlepels goede olijfolie extra virgine
  • enkele druppels balsamicoazijn
  • 4 dessertlepels kaviaar
  • zwarte peper van de molen, zout
Laat het vlees even opstijven in de vriezer.
Snijd van een deel van het vlees en de foie gras in rechthoekige plakjes van 4   5 mm dik.
Leg op de borden torentjes van afwisselend een plakje foie gras en runderhaas.
De torentjes moeten zo'n 5 cm hoog zijn.
Eindig met een plakje runderhaas.
Bewaar in de koelkast om goed te laten opstijven.
Hak de rest van de runderhaas met behulp van een scherp mes.
Breng de bekomen tartaar op smaak met zwarte peper uit de molen, zout, fijngesnipperde bieslook en fijngehakte peterselie.
Dresseer het vlees op het bord.
Gebruik een roestvrij stalen cilinder van 6 cm doormeter en laat opnieuw opstijven.
Meng olijfolie en balsamico.
Peper en zout de vinaigrette en haal er even de rucolasla door.
Schik de rucola op de 'mille feuille'.
Werk de tartaar af met een lepeltje kaviaar en nappeer enkele streepjes vinaigrette op het bord.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug